Een festival voor leerlingen van NUOVO Scholen

Achter de schermen

Gepubliceerd op

IMG_7504.jpg

Van 17 t/m 20 april 2023 organiseerde NUOVO Scholen – 15 scholen voor openbaar voortgezet onderwijs Utrecht – een week waarin 250 leerlingen in de leeftijd van 12-17 jaar met elkaar, van elkaar én met de stad Utrecht leren.

De leerlingen gingen aan de slag met het ontwerpen van mogelijke oplossingen voor vraagstukken die spelen in de regio Utrecht. Deze vraagstukken komen voort uit de belangrijkste pijlers van het coalitieakkoord van de gemeente, te weten: kansengelijkheid, wonen, klimaatcrisis, levendige en leefbare stad.

Vraagstuk van Gemene Grond: “Maak een ontwerp voor een tunneltje in Merwede”

Je kent ze wel: plekken in de stad die vooral praktisch zijn, maar absoluut niet mooi. Als je er voorbijkomt kunnen die plekken je zelfs een vervelend gevoel geven. Kunstenaars of omwonenden nemen dan soms initiatief om zo’n plek mooier en interessanter te maken. Jullie gaan deze week met zo’n plek aan de slag. Een plek vlak naast Karma Kebab, het fietstunneltje onder de Balijebrug door (aan ‘onze’ Transwijkkant). Maak een tof streetartontwerp dat omwonenden en de gebruikers van het tunneltje een goed gevoel geeft wanneer ze erlangs komen. Lees verder op udecide.nu