Kennismaking Gemene Grond

Achter de schermen

Gepubliceerd op

NK_GemeneGrond_WEB-2142_Angelina.jpg

Hoi! Wij zijn Gemene Grond. Je kent ons waarschijnlijk omdat je hebt meegedaan aan ‘Wat Maakt West’, een bewonersavond hebt bijgewoond of ons toevallig een keer bent tegengekomen in Utrecht. Dit is onze eerste nieuwsbrief en één keer per kwartaal willen we je op de hoogte houden over onze verschillende kunstprojecten.

Wat is Gemene Grond ook alweer? Gemene Grond is een kunstprogramma in de openbare ruimte dat zich tien jaar lang ontwikkelt in het westen van Utrecht. Gemene Grond is als manier van werken bedacht en gestart door een team van onafhankelijke adviseurs voor het realiseren van kunst in de openbare ruimte. Wij onderzoeken hoe kunst in de openbare ruimte kan bijdragen aan samenleven in een stad zoals Utrecht. Gemene Grond is werkzaam in de gebieden Lombok, Merwede en rondom het Jaarbeursplein.

Wij, Gemene Grond, zien de stad als gedeelde ruimte. De plekken waar mensen leven, veranderen voortdurend. Dit komt bijvoorbeeld door hoe de stad wordt aangepakt en ontwikkeld. Mensen, dieren én planten worden niet altijd meegenomen in deze veranderingen. Inwoners kunnen daardoor het gevoel hebben dat ze zich niet meer thuis voelen in hun straat, wijk of stad en dat er voor hen geen ruimte meer is. Juist nu is het moment om met jullie te bekijken wat er nodig is om samen bij te dragen aan de buurt, wijk en stad waarin we willen leven.

Leer hieronder meer over ons.